zondag 6 februari 2011

precious

Volledige alternatieve titels: Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire, Precious (Base on Nol by Saf) (Based on the Novel 'Push' by Sapphire)

Verenigde Staten
Drama
110 minuten

geregisseerd door Lee Daniels
met Gabourey 'Gabby' Sidibe, Paula Patton en Mo'Nique

De film vertelt het verhaal van Claireece "Precious" Jones (Gabourey Sidibe), een zestienjarig Afro-Amerikaans meisje geboren in Harlem, in een keiharde omgeving. Het leven lacht haar niet bepaald toe: ze is voor de tweede keer in verwachting van haar vader. Thuis loopt ze op eieren om te vermijden dat haar moeder (Mo'Nique), een intens boze vrouw, haar mishandelt. Haar leven verandert als ze de kans krijgt over te stappen naar een alternatieve school. Daar komt ze onder de hoede van Ms. Rain (Paula Patton). Een vrouw die haar begrijpt en haar laat voelen dat ze bijzonder is en talenten heeft. Hier begint Precious haar nieuwe toekomst weg van de duisternis, de pijn en liefdeloze omgeving en neemt ze haar jonge leven in eigen hand.
Bron: moviemeter.nl


Wat een ontzettend goede film is dit. Je ontsnapt niet uit de realiteit, maar laat echt zien hoe wat er met mensen kan gebeuren en hoe sterk wij kunnen zijn. Het is echt erg wat er allemaal met het meisje is gebeurd, echt hard verscheurend. Ik leefde zo erg met haar mee... Als er was gezegd dat deze film op een waargebeurd verhaal was gebaseerd, had ik het geloofd. Hij is echt heel realistisch. Hij zit echt goed in elkaar en de acteurs acteren echt zo, dat je het allemaal gelooft. Ik vind dit echt een aanrader om te kijken als je van films houdt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten